Schieb das mal hier rein, damit ebbes noch geht.
Birdhunter schrieb:
Hallo Zusammen,
hier mal was nettes für alle Saarländer (oder solche die es wieder werden wollen, so wie ich)....
Ich finds toll bei Wikipedia.org in einem Satz mit "richtigen" Ländern wie Frankreich, Marokko, Belgien etc genannt zu werden.
Merguez (pronounced /mɛrˈɡɛz/, from the Arabic: مرقازmirqāz "sausage") is a red, spicy sausage from Algeria and Tunisia, North Africa. It is also popular in France, Morocco, Israel, Belgium, The Netherlands and the German state of Saarland, where it is often grilled on a Schwenker. Merguez is made with lamb or beef, and flavoured with a wide range of spices, such as sumac for tartness, and paprika, Cayenne pepper, or harissa, a hot chili paste that gives it a red color. It is traditionally made fresh and eaten grilled or with couscous. Sun-dried merguez is used to add flavor to tagines. It is also eaten in sandwiches.
In diesem Sinn:
Schmeise de Schwenker aan unn grille !
Der Exilsaarländer !
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Man muß lernen mit allem zu rechnen
Schönen Gruß aus Jo´burg.
Jan